CC Cowboys

CC Cowboys er et norsk rockeband fra Fredrikstad. Deres medlemmer består av vokalist og gitarist Magnus Grønneberg, gitarist Jørn Christensen, bassist Per Vestaby og trommeslager Agne Sæther. Bandet har tatt sitt navn fra sangen “C.C. Cowboys” som ble gitt ut av den svenske rockegruppen Imperiet. CC Cowboys er et av Norges lengstlevende rockeband og de har holdt det gående med konserter over hele Norge siden tidlig 1990-tall. Selv om bandet i perioder har hatt lengre pauser, har de aldri formelt brutt opp. Bandet har en lang rekke hits bak seg og de regnes i dag som et av Norges aller største rockeband gjennom tidene. Til Sommerdagan kommer CC Cowboys med full besetning. Her blir det rock for alle penga og alle som har hatt gleden av å se dette bandet live, vet at de alltid leverer.

Bakgrunn

CC Cowboys ble dannet i Fredrikstad i 1989 av vokalist og låtskriver Magnus Grønneberg, hans bror og bassist Anders Grønneberg, gitarist Trond Berg og trommeslager Agne Sæther. Alle medlemmene hadde vært aktive musikere i mange år da CC Cowboys ble grunnlagt. Dog hadde ingen av dem opplevd en slik kommersiell suksess som det CC Cowboys skulle klare. Det første året turnerte CC Cowboys over store deler av sørlandet og det var under en konsert i Oslo at de ble oppdaget og senere samme år ble bandet tilbudt platekontrakt. CC Cowboys sin hardtslående melankolske rock slo godt an og debutalbumet deres “Blodsbrødre”, som ble gitt ut i 1990, ble en enorm suksess. Albumet gikk rett inn på førsteplass på VG lista. Bandet turnerte over hele Norge og ble under Spellemannsprisen hyllet med pris for beste nykommer. Bandet tok hele Norge med storm, mye takket være den fantastiske stemmeprakten til bandets originale vokalist Anders Grønneberg. Grønneberg hadde en stemme man aldri tidligere hadde hatt innen norsk rock. Anders spilte og sang også på bandets andre album “Rock’n Roll ryttere” i 1991 før han forlot bandet og ble erstattet av Håvard Eidsaunet. Det vanskelige andrealbumet ble alt annet enn vanskelig for gutta fra Fredrikstad “Rock’n Roll ryttere” inneholdt sanger som “Barnehjemmet Johnny Johnny” og “Harry”, begge ble gitt ut som single og begge klatret opp til topp 3 plassering på VG lista. Begge låtene er i dag å anse som en viktig del av norsk rockehistorie. CC Cowboys nådde også topp ti på VG lista med singelen “Tigergutt” fra albumet med samme navn som ble gitt ut i 1992.

CC Cowboys var i denne perioden kjent som et av Norges mest hardtarbeidende rockeband og de skrev og ga ut hitlåter på samlebånd. Allerede i 1994 var gutta igjen klar med nytt album og deres tredje album på fire år “Persille & panser”, ville gi fans låter som “People In Motion” og “Synder i Sommersol”. De neste 10 årene fortsatte CC Cowboys sin enorme produktivitet og selv om de hadde flere pauser for å jobbe med ulike soloprosjekter på slutten av 1990-tallet og tidlig 2000-tall, klarte de å finne tid til ikke mindre enn seks album til.

Etter at albumet “Himmeltitter” ble gitt ut i 1996, bestemte Trond Berg seg for at tiden var kommet til å takke for seg. Familie og andre prosjekter gjorde sitt til at syv år på veien var nok. Berg ble samme år erstattet med Kjetil Melkersen. Albumet “Himmeltitter” ble CC Cowboys første album med skuffende salgstall. Bandet la i 1998 ut på en offisiell avskjedsturne, men etter å ha gitt ut samlealbumet “Ekko” som oppnådde enorm suksess, ble det bestemt at de heller bare skulle ta en liten pause før de kom sterkere tilbake. Pausen ble lengre enn mange fans hadde sett for seg og med unntak av noen sporadiske konserter på tidlig 2000-tall, skulle det gå hele åtte år før bandet igjen kom sammen i studio. I 2006 slapp de albumet “Evig Liv” som gikk rett inn på topp ti på VG lista. Etter Evig liv har CC gitt ut 5 nye album.