Halsa småbåthavn

Av erfaring vet vi at mange benytter seg av sjøveien når de skal besøke Sommerdagan i Meløy. Alle som ankommer med båt er hjertelig velkommen. Desto flere desto bedre, sier vi. Under Sommerdagan blir det også satt opp taxibåter til og fra en rekke småbåthavner i Meløy. Dette gjør vi som arrangør da vi ønsker at alle våre besøkende skal kunne nyte både god mat og drikke som er på tilbud, uten at man skal bekymre seg for hvordan man skal komme seg trygt i havn etter en herlig dag med aktiviteter og musikk. Man vil finne informasjon om taxibåtene i alle småbåthavner som er nevnt nedenfor. Som en ekte kystkommune hvor havet og båten spiller en viktig rolle i de fleste innbyggers liv, har vi en rekke flotte småbåthavner i Meløy. Nå er det ikke alle av havnene som har gjesteparkering, men vi har seks topp moderne havner som er åpen for gjestebåter. Under Sommerdagan er det selvsagt å anbefale at man booker seg plass i god tid. Erfaringsmessig blir det trangt om plassen og alle havner vil gjøre sitt beste for å gjøre plass til så mange som mulig på en trygg og forsvarlig måte. Som festivalgjest er det flott å ha egen båt. Flere av konsertene og arrangementene under Sommerdagan er spredt over hele skjærgården.

Ørnes Småbåthavn

Ørnes Småbåthavn har 20 gjesteplasser på tilbud. Ørnes kan ta i mot båter på opp til 30 fot, men det er bare ved tidlig bestilling. I havneanlegget finner man både dusj, servicebrygge, toalett, kjøkken, en liten butikk som er åpen hele sommeren og selvsagt gratis Wifi. Ørnes småbåthavn kan kontaktes via telefon og epost.

Halsa Småbåthavn

Halsa småbåthavn ligger sentralt plassert og man kan på få minutter spasere til det meste av butikker og kafeer. Havnen er nylig pusset opp og fremstår i dag som en topp moderne havn med alle fasiliteter på tilbud. Her finner man både vaskerom, kjøkken, fellesanlegg og servicebrygge. Både apotek og bank ligger bare 2 minutter unna. Halsa småbåthavn har 22 gjesteplasser og kan ta i mot båter på opp til 40 fot.

Støtt Gjestehavn

Støtt gjestehavn ligger plassert midt i skipsleia inn til Meløy. Avstanden opp til Bodø er bare 32 nautiske mil. Dette er havnen vi anbefaler alle som ankommer Sommerdagen med større båter å booke plass hos. Støtt kan med sine 50 gjesteplasser tilby plass for båter på opp til 53 fot. Selv om havnen ligger midt i skipsleia, er den meget godt beskyttet mot vær og vind. Beliggenheten gjør også ankomst enkelt, selv for større båter. Anlegget er fullt utrustet med stort fellesanlegg, flere kjøkken, vaskerom, kafe og en liten restaurant. Alle taxibåter vil under Sommerdagan starte sin rute fra Støtte.

Vallvågen Småbåthavn

Vallvågen ligger idyllisk til i bukta ved Nordtun Helsesenter. Den ytterste delen av brygga er forbeholdt gjester og det er totalt plass til 12 båter på opp til 28 for i lengde. Dette er den gjestehavnen med minst utstyr, men her er tilgang på vann, strøm og et lite fellesanlegg med de viktigste fasilitetene. Vallvågen er også behjelpelig med transport av gjester til butikken som ligger 10 minutter unna.

Bolga Gjestehavn

Bolga er en liten øy like utenfor Meløy. Øya ligger vakker til og fra Meløy kan man nå øya både med båt og kano. Havnen på Bolga har 12 gjesteplasser med god tilgang på strøm, vann og drivstoff. Her er også et fellesanlegg med alt man trenger av fasiliteter.

Tukthuset Båtforening

Tukthusets gjestehavn ligger sentralt like sør for Meløy sentrum. Havnen har fem gjesteplasser med fasiliteter som vann, strøm, toalett, dusj, dagligvarer, postkontor og Wifi.

Vi ønsker alle båtfolk velkommen til Sommerdagan på Meløy