Jarle Bernhoft

Jarle Bernhoft, bedre kjent under artistnavnet Bernhoft, har gjort enorm suksess både i Norge og i utlandet de senere årene. Bernhoft er kjent som sanger, multiinstrumentalist, komponist og lyriker. Bernhoft, som er født og oppvokst i Nittedal, flyttet i 2014 til i New York, hvor han bosatte seg i tre år før han flyttet hjem til Norge og Oslo. Bernhoft har bakgrunn som både soloartist og bandmedlem.Til Sommerdagan kommer han som soloartist og vi er sikre på at det blir gode muligheter for å høre sanger som “Streetlights”, “Shout” “Tears for Fears cover”, “Choices”, “C’mon Talk” og “Stay With Me”. Bernhoft inntar scenen på lørdag formiddag og er den perfekte starten på en lang dag og kveld med musikk i godt selskap.

Bakgrunn

Jarle Bernhoft startet med musikk allerede i barneårene, mye takket være at begge hans foreldre er musikere. I ungdomsårene spilte Bernhoft i en rekke mindre band i området rundt Nittedal. Hans første band som oppnådden en viss suksess var Span, hvor han var vokalist i flere år før de ble oppløst i 2005. Før Span, spilte han sammen med Fridtjof Nilsen, som også var medlem av Span, i bandet Explicit Lyrics. Bandet ga aldri ut noen album. Selv om det er som soloartist de fleste kjenner Bernhoft i dag har han også spilt en sentral del i en rekke innspillinger med band og artister som Kristin Asbjørnsen, Lester, Hanne Hukkelberg, Dadafon, Friko, Karl Seglem, Siri Gjære, Hanne Hukkelberg, Dadafon, Friko, Karl Seglem og Bigbang. For dem som har fulgt hans karriere nøye er han også kjent fra Køhn/Johansen Sextet. Bernhoft har også en fortid i bandet Green Granadas, men da under pseudonymet Rod Hot.

Solokarriere

Bernhofts solokarriere startet for alvor i 2008 da han ga ut sin første album som soloartist. Albumet “Ceramik City Chronicles” fikk en meget god mottakelse og den ble hyllet av musikkpressen over hele Norge. I januar 2010 lanserte Bernhoft et dobbelt live-album hvor den første platen bare het “1 man” og andre platen fulgte opp med “Band”. Halvparten av albumet er et opptak fra hans soloshow på en jazzkafé i Oslo, kjent som Kampen Bistro, og den andre halvparten er et opptak fra konserter han holdt på Rockefeller og Molde Jazz Festival med et fullt band.

Hans andre soloalbum, “Solidarity Breaks”, ble utgitt året etter i januar 2011. Det gikk rett inn på VG lista og toppet listen i hele syv uker på rad. Albumet ble gitt ut under artistnavnet Bernt/Hoft i stedet for hans fulle navn Jarle Bernhoft. Han brukte samme navn da han i 2014 fulgte opp med albumet “Islanders”, som også toppet VG lista flere uker.

Internasjonal oppmerksomhet

I september 2011 ble Bernhoft invitert med på The Ellen DeGeneres Show etter at produsenter av showet fant en av hans videoer på YouTube. The Ellen DeGeneres Show er et av USAs største talkshow med mange millioner seere hver dag. På showet spilte han sin sang “C’mon Talk”. Opptredenen la grunnlaget for en lengre turne over hele USA. I juli 2013 og igjen i juni 2014, ble han invitert som musikalsk gjest på tv-showet “Conan” på TBS. Oppmerksomheten fra tv-kanaler i USA og England åpnet dørene for at Bernhoft ble booket inn til Glastonbury Festival i 2014. Glastonbury, som er den største musikkfestivalen i Europa, avholdes hver sommer i Glastonbury i England. Senere samme år ble han også omtalt av Radio 1 i England som en fremtidig stor stjerne.

Grammy-nominasjon

2014 ble et stort år for den unge Bernhoft og i desember 2014 ble det annonsert at hans album “Islander” ble nominert til en Grammy Award for Best R&B Album. Hans nominasjon er historisk, da han han er den første ikke-amerikanske musikeren som noen gang har blitt nominert i den kategorien i Grammys 20 år lange historien.